Parkeerverbod Turnhoutsebaan 

Op maandag 25 en woensdag 27 maart 2019 telkens van 7.00 tot 12.00 uur geldt er wisselend parkeerverbod op de Turnhoutsebaan voor het ruimen van de rioolkolken.

 


Enquête Wijnegem Spreekt 

Wat vind je van Wijnegem?
Hoe kunnen we Wijnegem beter, gezelliger en aangenamer om in te wonen maken?
Doe mee aan de enquête “Wijnegem Spreekt”. Jouw deelname levert ons waardevolle informatie waardoor het lokaal bestuur kan voortbouwen aan Wijnegem.
Jouw mening telt! Daarom is het belangrijk dat je zelf de vragenlijst invult. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Bovendien maak je kans op één van de drie shoppingbons ter waarde van € 50 of € 100.

Start hier de enquête. Bedankt voor je medewerking.

 

Vacature Coördinator burgerzaken 

Voltijdse job met contract voor onbepaalde duur

Een klantvriendelijke en correcte dienstverlening voeren we hoog in het vaandel. Om de dienst burgerzaken mee uit te bouwen tot een moderne en efficiënte dienst, zoeken we een vlotte en klantgerichte coördinator burgerzaken.

Functie
Je staat in voor de beleidsvoorbereiding en -uitvoering binnen het domein burgerzaken. Je adviseert de beleidsorganen binnen dit domein. Je bent verantwoordelijk voor de algemene leiding, organisatie en de coördinatie van de dienst burgerzaken maar ondersteunt de dienst tevens in haar werking.

Volledige functiebeschrijving en aanwervingsvoorwaarden


Vacature Deskundige communicatie 

Voltijdse job met contract voor onbepaalde duur

Inwoners goed informeren en betrekken bij het beleid en het gemeentelijk samenleven vinden we belangrijk. Om Wijnegem mee op de kaart te zetten, zoeken we een gedreven en onbevangen deskundige communicatie.

Functie
Je staat in voor het organiseren, regisseren en faciliteren van de interne en externe communicatie. Je bent verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding en -uitvoering binnen het domein communicatie. Je adviseert de beleidsorganen binnen dit domein.

Volledige functiebeschrijving en aanwervingsvoorwaarden


Info Wijnegem maart-april 2019 

Info maart-april 2019


Hoogmolenbrug niet toegankelijk richting Schoten 

Van 4 februari tot 19 maart 2019

Via de huidige Hoogmolenbrug wordt een gasleiding en kabeldistributie over het Albertkanaal geleid. De brug wordt over enkele jaren afgebroken en vervangen. De leiding en kabels zullen daarom onder het Albertkanaal door getrokken worden via een spectaculaire boring die start ter hoogte van de Korte Braamstraat.

Deze noodzakelijke werken zullen helaas stevige verkeershinder met zich meebrengen:

Tijdens deze periode kan je via de Hoogmolenbrug Schoten enkel uitrijden. In de Deurnesteenweg (tussen Hoogmolenbrug en Bisschoppenhoflaan) wordt namelijk één weghelft richting Wijnegem ingenomen als werfzone.

Het verkeer van Deurne/Wijnegem naar Schoten volgt een omleiding via de Brug van den Azijn (Deurnsebaan) of via de brug van de Houtlaan. 

Voor fietsers en voetgangers blijft het steeds mogelijk om de Hoogmolenbrug in beide richtingen te gebruiken.


Inschrijven jaarmarkt 2019 

Er kan ingeschreven worden voor de jaarmarkt op 22 april 2019.

Het formulier daarvoor vind je hier.Handleiding snelinvoer omgevingsloket 

Hier vind je een handleiding om een omgevingsvergunning in te geven in het loket door middel van de SNELINVOER.


Uittreksel uit het strafregister 

(vroeger attest van goed gedrag en zeden)
Sinds 1 april 2018 moet je een uittreksel uit het strafregister niet langer bij de politie, maar bij de dienst bevolking van de gemeente waar je bent ingeschreven, aanvragen.

Lees meer >>


Wijnegem in cijfers 

Doorgaans zijn Vlamingen best fier op hun gemeente, zo blijkt uit een rondvraag van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen. Hoe zit het in Wijnegem? 

In de gemeentemonitor vind je een schat aan andere informatie, over heel diverse items, van veiligheidsgevoel en veilig fietsen tot  jobratio en het lokale winkelaanbod.

Zo lezen we bijvoorbeeld dat: 
91% graag in Wijnegem woont
89% vindt dat er voldoende openbaar vervoer is in de buurt
89% vindt dat er voldoende winkels zijn in de buurt voor dagelijkse boodschappen
 


Schooljaar 2018-2019 - aanmelden in Wijnegem 

Gaat je kind in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de kleuter- of lagere school? Wil je je kind van school laten veranderen? Is je kind geboren in 2016?
 

Wie controleert het kraantjeswater? 

We kregen al verschillende meldingen van inwoners die 'zogezegde' medewerkers van Pidpa aan de lijn (of aan de deur) kregen om het drinkwater te controleren. Vaak zijn het verkopers die dure - en vooral onnodige - installaties willen verkopen.

En dat terwijl Pidpa-water drinkwater is van de beste kwaliteit.

Medewerkers van Pidpa zijn makkelijk te herkennen aan hun kledij, hun voertuig en hun legitimatiebewijs dat zij op jouw vraag voorleggen. 

Laat je niet vangen door verkoopstrucjes
'Handige' verkopers nemen een glaasje water. En ja hoor, na enkele seconden kleurt dit water bruin of zwart of…. Geschrokken? Dat hoeft niet. Gewoon een truc!

Lees er hier alles over.


Webtools Eandis voortaan op één handige pagina 

De bestaande webtools ‘Werken van Eandis’, ‘Stroomonderbrekingen’, ‘Straatlampen’ en ‘Geen stroom’  zijn nu gebundeld in één handige pagina: ‘Hulp bij de hand’.


Wachtdienst huisartsen 

Het centraal oproepnummer voor onze regio is:

0900 100 05