Koop lokaal - Deze Wijnegemse handelaars blijven bereikbaar tijdens de coronacrisis 

De Wijnegemse ondernemers blijven ook onder de huidige corona-maatregelen hard aan het werk. Via webshop, sociale media of telefoon helpen ze je graag aan de producten zoals je die van hen gewoon bent.

Meer dan ooit rekenen zij op de Wijnegemnaar om voor hen te kiezen voor een lekkere afhaalmaaltijd, verse groenten en vis aan huis en veel meer!

Afhaalmaaltijden: Jouw eigen frituur of favoriete Wijnegemse restaurants bieden hun maaltijden aan om af te halen of aan huis te leveren.

Voeding: Dit zijn de Wijnegemse bakkers, beenhouwers, traiteur, vishandel, kaashandel, groenten, ...

Diversen: Alle niet-voedingszaken die nog steeds bereikbaar zijn, zoals apothekers, kledingwinkels, optiekers, ... van Wijnegem vind je hier. 

Ben je zelf handelaar en nog niet opgenomen op onze website? Bezorg ons je gegevens via ondernemen@wijnegem.be, wij vullen de lijst zo vlug mogelijk aan.


Hulpmiddelen voor ondernemers tijdens de coronacrisis 

Voor heel wat Vlaamse ondernemers is steun noodzakelijk om de impact van de coronacrisis op hun zaak te overleven. Daarom voorzien de overheid en andere instanties een steunpakket om hen een hart onder de riem te steken. Dankzij premies, beschermingsmechanismen of versoepeling van betalingsverplichtingen, kunnen ondernemers een financieringsnood overbruggen.

​Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid om vragen te beantwoorden van ondernemers die economische schade ondervinden door het coronavirus. Hieronder bieden we een overzicht van enkele Vlaamse steunmaatregelen en initiatieven:

  1. Wie verplicht gesloten is of (bv toeleveranciers) > 60% omzetverlies heeft, kan een beroep doen op het Vlaamse beschermingsmechanisme. DIt kan je aanvragen voor de periode 1/10 tem 15/11 (maar je mag ook pas de periode laten ingaan vanaf het moment van volledige sluiting).
    Meer informatie en de stappen voor een aanvraag vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/nieuw-vlaams-beschermingsmechanisme
     
  2. Tot april kunnen er financieringshulpmiddelen aangevraagd worden: achtergestelde lening, handelshuurlening en de win-winlening. Alle info via https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering
     
  3. Faciliteiten: er wordt ook op andere manieren hulp geboden: begeleiding bij de opstart van online verkoop (www.vlaio.be/jezaakonline) bijvoorbeeld, bemiddeling bij kredietaanvragen bij banken of vragen van huurvermindering tussen huurder en verhuurder. Voor ondernemers in moeilijkheden is er dan nog Dyzo (waar ook het lokaal bestuur wijnegem mee samenwerkt).

Bekijk het volledige overzicht van steunmaatregelen voor ondernemers in verschillende sectoren op www.vlaio.be/corona.

Vergunning gegiste en sterke dranken 

Wie in Wijnegem een zaak opent of wie een evenement organiseert dat voor publiek toegankelijk is en daar gegiste of sterke dranken schenkt heeft een vergunning nodig.

Deze kan worden aangevraagd met dit volgend formulier.

Vraag de vergunning een maand voor de start van het evenement of de zaak aan.

 Vul hieronder uw zoekterm in:

  zoeken