UA-140582099-1

In de gemeente Wijnegem staan twee sociale huisvestingsprojecten op til.

 

Sociale koopwoningen aan de Salvialaan

Binnen dit sociaal nieuwbouwproject zullen 9 eengezinswoningen, 24 duplexen en 24 appartementen gebouwd worden. De woningen hebben een eigen tuin of een ruim terras. Er is veel aandacht besteed aan een kwalitatieve woonomgeving, met een groen binnenplein en kwalitatief hoogstaande woningen. Ook de ligging is een grote troef, op wandelafstand van het centrum van Wijnegem. Het openbaar domein wordt in grote mate autoluw en plaatselijk autovrij. De parkeerdruk wordt grotendeels ondergronds opgevangen, bovengronds bevinden zich enkel de parkeerplaatsen voor bezoekers.

Deze 57 sociale woningen moeten al een deel van de woonnood opvangen die in Wijnegem heerst. Jonge Wijnegemse gezinnen willen op een betaalbare manier in de gemeente blijven wonen, maar het woonaanbod sluit daar momenteel niet altijd op aan. Door deze woningen en het toekomstige sociale woonproject aan de Merksemsebaan, hoopt het gemeentebestuur dat er een voldoende groot aanbod betaalbare huisvesting is voor jonge en minder jonge Wijnegemnaars.

Mensen die geïnteresseerd zijn in een koopwoning in het project Salvialaan kunnen nog altijd contact opnemen met Arro Antwerpen om te kijken of ze in aanmerking komen. Van zodra de toewijzing van de woningen plaatsvindt, naar het eind van de bouw toe, zullen mensen op de wachtlijst gecontacteerd worden voor verdere informatie. 

Klik hier voor de projectfiche met meer informatie: /images/upload/BOUWENWONEN/projectfichewijsalv.pdf

Contactgegevens Arro Antwerpen:

Gijsbrecht van Deurnelaan 22
2100 Antwerpen - Deurne
Tel. 03/663 77 20

www.arroantwerpen.be

 

Sociale koop- en huurwoningen aan de Merksemsebaan

Binnen dit project zal er een mix van sociale koopwoningen, sociale huurwoningen en bescheiden woningen voorzien worden.

Het is een groot gebied, waardoor het in fases is opgedeeld. Momenteel is de eerste fase met sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en enkele commerciële ruimtes in aanleg. Voor de volgende fases is er een traject gestart om van de wijk een duurzame woonwijk te maken, in begeleiding van VIBE vzw. Dit houdt in dat de wijk een zo groot mogelijke meerwaarde vormt voor de bewoners en buurtbewoners en tegelijkertijd een minimale impact heeft op het milieu. Mensen die geïnteresseerd zijn in een koop- of huurwoning in het project Merksemsebaan kunnen nog altijd contact opnemen met De Ideale Woning c.v. om te kijken of ze in aanmerking komen. Van zodra de toewijzing van de woningen plaatsvindt, naar het eind van de bouw toe, zullen mensen op de wachtlijst gecontacteerd worden voor verdere informatie.

Lokaal toewijzingsreglement 'De Werve Hoef'.

Contactgegevens de Ideale Woning c.v.:

Diksmuidelaan 276

2600 Berchem

Tel. 03/320 29 70

www.deidealewoning.be