Nieuw fietspad langs Turnhoutsebaan (N112) in Wijnegem 

Vanaf maandag 11 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan het fietspad langs de Turnhoutsebaan (N112) tussen de Helenalei en de Kasteeldreef richting Schilde. Het bestaande fietspad in beton wordt opgebroken en vervangen door een meer comfortabel fietspad in asfalt. Verkeer richting Schilde kan langs de werfzone passeren, richting Wijnegem volgt het verkeer een omleiding via de Houtlaan en de ’s Gravenwezelsteenweg. Fietsers richting Schilde volgen lokaal een omleiding door de wijk.
Nieuw fietspad in asfalt
AWV zal het fietspad tussen de Helenalei en de Kasteeldreef in de richting van Schilde vernieuwen. Het huidige fietspad in beton is verouderd en niet erg comfortabel voor fietsers. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd in asfalt en zal dus aangenamer zijn om over te fietsen.
Omleiding voor verkeer richting Wijnegem
De werken aan het fietspad starten op 11 september en zullen maximum zes weken duren. Tijdens de werken zal het rechterrijvak van de Turnhoutsebaan ingenomen worden. Verkeer richting Schilde wordt op het andere rijvak geplaatst en kan dus langs de werf passeren. Verkeer richting Wijnegem wordt omgeleid via de Houtlaan en de ’s Gravenwezelsteenweg. Op de Houtlaan is de afslag naar de Turnhoutsebaan afgesloten. Fietsers richting Schilde moeten lokaal een omleiding volgen door de wijk (via de Helenalei, Rerum Novarumlaan, Ruitersdreef en Kasteeldreef). De bussen van De Lijn worden omgeleid. 
 


Tram 10 in de metro 

Vanaf 1 juni 2017 rijdt tramlijn 10 ondergronds in Antwerpen. Op dat ogenblik wordt nog steeds het traject via Ruggeveldlaan en Herentalsebaan gevolgd.  Daar zal tram 10, zoals tram 8 vandaag, de metro inrijden ter hoogte van de Morckhovenlei. Via stations Zegel en Astrid (Centraal Station) rijdt tram 10 vervolgens naar de Zuiderleien en verder via het Zuidstation naar het Schoonselhof. De omleiding voor buslijn 19 blijft ook dan nog geldig.

Wanneer de werken aan de trambrug op de Turnhoutsebaan voorbij zijn en ook de open helling aan het Foorplein in Borgerhout klaar is, kan tram 10 opnieuw zijn vaste traject in Deurne volgen over de Turnhoutsebaan, en dan aan de Turnhoutsepoort de metro inrijden. De ingebruikname van deze extra toegang naar de metro is voorzien voor september 2017.


View Parkeerterreinen in Wijnegem in a full screen map